Ateliér U mne

Ateliér U mne

úterý 21. března 2017

Žabičky.

Dobrý den milé dámy.
Je jaro.Mouchy a jiná havěť se probouzí.Rozkvetly bledule,sněženky a v lese kvetou modré plícníky i rybníček se začíná zelenat.Vzduch voní jarem a u mne se rodí žáby.
Velká žabka si chytila komáry.A vypadá to,že si je nechá pro své potěšení.





Je to velká parádnice.Má odpínací brož a sukni i nožky má pošité kapkami rosy-perličkami.Pod sukni ji nekoukáme!!Nahatá nechodí,má krajkové kalhotky.


Malá žabka má sukničku s perličkami a pod krkem bílou vodní květinku. Korunku i nožky zdobí kapky rosy.Pod krajkovými šatičkami ji tluče červené srdíčko.Žabka sedí na kvetoucím leknínu.




Žabák sedí na šitém kamínku s rákosem. Hlídá své malé dětičky v košíku a je to velký frajer.Má šáteček kolem krku,na hlavě kšiltovku a malované střevíčky.






To si poslechněte..Jaroslav Zouhar-trombon
   Žabák 
.....nádhera..




Hezký jarní čas..
Daška

středa 1. března 2017

Dárek.

Dobrý večer milé dámy,
dnes jsem ušila dárek pro mou tetičku Élišku.Má dnes narozeniny a zítra jedu gratulovat. Snad sejí bude líbit.Použila jsem patchworkové kružítko a strojovou výšivku.Ušila jsem chňapky se stříbrnou protitepelnou úpravou a miska na něco..:-D. (Ještě bych si měla ušít pro sebe,protože ta moje hrůza,co mám v kuchyni mi dělá ostudu.Hmmm....vždy si říkám,že už je vyhodím,ale zase je vyperu a slouží do úplného roztrhání..nějak se s nimi nemůžu rozloučit,je to moje srdeční záležitost.Tak snad příště..)

A opět jsem našla zajímavý přírodní úkaz z Norska..


a norská hora Thorgatthen,kde pár minut v roce se  sluníčko objeví v průhledu hory.



Hezký večer přeji
Daška