Ateliér U mne

Ateliér U mne

čtvrtek 27. června 2013

Kočičandy...

 Vítám Vás v tom uplakaném a chladném dni.Vedra nám skončila a doma je dobře.Šila jsem kamarádce polštářky do chatičky.Kočička má kapsu a ozdobnou mašlí s myškou.Kocour je frajer v riflích a na zadním díle má kapsičky s kapesníkem..:-D . A taky začíná léto,tak je vybavený malým foťákem..:-D






kočička má taky kapsičku, přes celý přední díl




Je konec školního roku a  děti se zúčastnily různých soutěží a taky za dobrou práci ve škole, dostanou  vyznamenané děti od paní učitelky dárek. Na přání jsem ušila další polštářky-kočky.



Kočičky jsem našla tady.



Příjemný den přeji
Daška



pondělí 24. června 2013

Dárek k narozeninám-podkafíčka.

Naše Janička měla narozeniny a vymýšlela jsem,co jí koupit.Na výstavě ve Fulneku jsem objevila taková hezká koťata a bylo rozhodnuto.Dokoupila jsem látky na olemování a ušila trošku větší podkafíčka.Ještě jsem šila dvě zástěrky ,ale nestihla jsem vyfotit.(foto bude později,aspoň doufám)



Hezké i když deštivé pondělí
přeje Daška


pondělí 17. června 2013

Střípky z výstavy ve Fulneku.

O víkendu se konala výstava patchworku ve Fulneku.Nenechala jsem si ji ujít a jela  se  podívat.Samozřejmě taky utratit nějaký peníz za látky a nafotit tu nádheru.








I panenky tady byly..



Další najdete tady...:-D


Hezký den přeji a já mám o čem přemýšlet..inspirací bylo  mooooc..:-D



pátek 14. června 2013

Brouček,Brouček se narodil.........

Maminka Broučka pěkně umyla,Brouček přistavil ke stolu židličky a tatínek se modlil:
Ó,náš milý Bože,
Povstali jsme z lože.
A pěkně prosíme,
dej ať se Tě bojíme.
Bojíme a posloucháme
a přitom Tě rádi máme.

......

A bylo jaro.Všechno,všechno kvetlo,ale pravšechno-tráva po pás,rosa jako granáty- a ty včely tolik bzučely a ti cvrčci tolik cvrčeli, a tam dole u potoka slavík v křoví klokotal.Aj čas tvůj,čas milování....




Taky máte rády pohádky? Ta o broučcích je moc hezká.

Tady je celá pohádka "Broučci "od Jana Karafiáta.
http://www.fatym.com/abcd/k/000150.pdf










Hezké pohádkové dny přeji
Daška


sobota 1. června 2013

Bílá nádhera v přírodě a nejen tam....

Zahrada rozkvetla a bílé květy se mi líbí nejvíce.Květy pivoňky dřevité jsou veliké a teď je zkrápějí kapky deště..


Andílek pocestuje do daleké ciziny...tak šťastnou cestu..


udělala jsem křidélka jako opravdová-z peříček.



čtyřlístek z perliček pro štěstí


růžičky jsou zdobené  perličkami


Andílek s Amorkem přináší štěstí a lásku..

Dávám čerstvou zprávu !!!!

Andílek docestoval do Dubaje a dostal jméno Jiřinka.. :-D




Taky rozkvetla bílá kalina..


 I skalka kvete  bíle..





Užijte si jarní přírody..
 Daška







Kosmatice

Černý bez



Před heřmánkem smekni, před bezem klekni." 

Černý bez byl nazýván selskou lékárnou. Od středověku byl opředen celou řadou pověr. Sídlili v něm duchové, kteří se mstili za zlo, které bylo spácháno v okolí jejich keře. Proto se bez černý často vysazoval kolem chalup a stodol. Ve středověku mu byla u různých národů připisována kouzelná moc. Říká se, že uvnitř keře žijí duchové i čarodějnice, proto poraněné dřevo krvácí rudou mízou. Před kácením se vkleče na kolenou říkají tajemné formule pro odpuštění. Nošení bezinek chrání před zlem a negativními silami všeho druhu. Žvýkáním bezové větvičky se zmenší bolest zubů, dále bezinka zahání horečku, léčí revmatismus i bradavice. Při svatbách přináší dvojici štěstí. Těhotné ženy mají líbat bezový keř, aby zajistily děťátku šťastnou budoucnost. Bezinka položená vedle polštáře přináší klidný spánek. Do bezového keře prý nikdy neuhodí blesk a křížek z bezového dřeva se dává do rakve zemřelým. Bez se používal při pohřbívání do mohyl ve staré Británii. Podle křesťanské legendy se Jidáš oběsil na bezu - od té doby prý šíří kvetoucí keř bezu nasládlou vůni, upomínající na rozklad mrtvoly. Podle jiné legendy byl Kristus bičován bezovými metlami, odsud má bez své léčivé vlastnosti. Bezovou hůlkou se bere míra na rakev. V Čechách je to keř věštecký - dívky třesou keřem a říkají: Třesu, třesu bez, pověz ty mi pes, kde můj milý dnes. Odkud zaštěká pes, na té straně je milý. Černý bez má chránit před ohněm,nemocemi a zlými kouzly.Pokud někdo porazí černý bez, aniž by zasadil nový, čeká ho velká smůla.
Toť z  http://bylinky.abecedazdravi.cz/cerny-bez-a-jeho-kouzelna-moc 

Každý rok ,když vykvete černý bez smažím kosmatice.Je to  recept našich babiček, dětem chutná a je to zajímavá změna jídelníčku.
Potřebujeme květy z černého bezu a těsto jako na palačinky.Květy opláchneme a necháme osušit-pozor ,aby neměly nožičky..:-D, ty já nerada..(broučky)
Vysmažíme a pocukrujeme.Můžete přidat šlehačku. Taky čaj slazený medem je výborný.






Dobrou chuť ..
Černý bez je potopudná a močopudná droga.Příznivě ovlivňuje cévní stěny.Čaj z černého bezu je výborný při nachlazení,podporuje tvorbu mateřského mléka.

 Taky u vás prší?
Hezký den přeji, už aby svítilo sluníčko..:-D
Daška