Ateliér U mne

Ateliér U mne

čtvrtek 5. února 2015

Kostel-ANTIPENDIUM

Vítám vás u mne.
Kamarád přišel se žádostí,jestli neušiji do kostela  "ubrus",který bude viset dolů z oltáře.No,jsem neználek.Nevím, jak se to správně jmenuje.(Odporný název zjistím a dopíšu..:-D).Už vím!! Je to ANTIPENDIUM.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Antependium
Tady je více informací.
Až jsem zjistila,co jsem vlastně šila,tak mne až zamrazilo.Sice to není moje výšivka,ale i přesto bude antipendium sloužit v místním kostele hodně let.
Kdybych neměla patchworkovou výbavu,tak nevím jak bych si s tím poradila.Řezák, pravítko a taky hromadu zicherek-zavíracích špendlíků.A samozřejmě dobrý šicí stroj.Tak to mám hotové.(Až bude na oltáři,tak ho zajdu vyfotit.)
Aby dobře vypadal,musí být těžký.Je šitý ze tří vrstev,tak jsem měla obavy,že se mi někde ujede.Aplikace jsou koupené ,tak to mi ubylo práce,jen jsem je našila zlatou nití.
:-D





Zlaté střapce jsou nádherné.Ta třpytivá zlatá mne fascinuje.Je taková slavnostní,
 prostě ZLATÁ..

Hezký den přeji...
Daška


4 komentáře:

Ajka řekl(a)...

No pááni .... to jsi borec, já bych měla strach se do toho pustit.-))

Helena Davidová řekl(a)...

Nádhera Daško! Musíbýt hezké přijít do kostela a vidět tam svou práci...
Pohodový večer, Helena

Daška řekl(a)...

Ajok,moc jsem nepřemýšlela o významu toho díla-prostě jsem se soustředila na to,aby to bylo podle jejich představ.Až jsem to měla,tak jsem hledala,co to vlastně je a pak mi to došlo..
:-D
Helenko,já do kostela nechodím.Jen příležitostně navštívím nějaký kostel a dýchám a vnímám tu atmosféru.A do místního kostela zajdu,ještě jsem tam nebyla.Dají mi vědět,kdy a při jaké příležitosti bude antipendium na oltáři.Tak se těším,že se podívám a taky poslechnu kázání.
Daška

Daška řekl(a)...

Ajko...:-D (oprava..:-D )